Bir sayıların rakamla ifade edildiği markalar ile aynı sayının harflerle ifade edildiği markalar ayırt edilemeyecek derece benzer kabul edilir. 

Bu tür markalar işitsel ve anlamsal olarak aynı olduğu için görsel farklılık markalar arasında 7/1(b) maddesi kapsamı dışına çıkacak derecede bir fark ortaya çıkarmaz. Örnek: 4 KARDEŞ DÖRT KARDEŞ 1223  binikiyüzyirmiüç (Ayırt edilemeyecek derecede benzer)   

Bununla birlikte, tek veya iki basamaklı sayılar duruma göre bir ile, bir tarihe ya da bir yaşa işaret etmek amacıyla başka unsurlarla birlikte kullanılabilmektedir. Bu tür sayıların başka unsurlarla birlikte kullanılması halinde, her bir olayın özel koşulları dikkate alınarak, başvurular 7/1(b) maddesi kapsamında değerlendirilmeyebilir. Rakamların marka üzerindeki konumu, tasarım ve renkleri dahil ifade ediliş şekilleri gibi unsurlar değerlendirmede esas alınır.

 Örnekler: 61 HALK OYUNLARI KULÜBÜ ALTMIŞBİR KOLBASTI MERKEZİ (Ayırt edilemeyecek derecede benzer değil) 78  (Ayırt edilemeyecek derecede benzer değil) Rakam ve Harflerin Birlikte Kullanımı Kural olarak, ortak ibarelerden oluşan markalardan birisinde bir sayı ya da rakamın yer alması markalar arasındaki benzerliği ortadan kaldırmaz. 

Örnekler: KAZAN KAZAN 1985 FIORICCI FIORICCI 15 (Ayırt edilemeyecek derecede benzer) Bununla birlikte, ortak unsur ayırt edicilik gücü zayıf ve/veya kısa bir harf ya da kelimende oluşuyor ve birlikte kullanıldığı rakam kelimeler üzerindeki algıyı değiştiriyorsa markalar 7/1(b) maddesi kapsamında değerlendirilmeyebilir. Örnek: AB  AB2 (Ayırt edilemeyecek derecede benzer değil)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir