Karayolu Araçları Soğutma Cihazları Servislere Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi Verilmesine Esas Kriterler hakkındaki bilgileri burada bulabilir ve inceleyebilirsiniz.

KRİTER ADI : Yetkili Servisler Karayolu Araçları Soğutma Cihazları Montaj Tamir ve Bakım Hizmeti veren Servislere Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi Verilmesine Esas Kriterler


KAPSAM
Otomobil, Minibüs, Panelvan, Otobüs, Kamyonet, kamyon, TIR, Traktör, İş Makineleri, Biçerdöverler vb. Karayolu araçlarına, Konfor amaçlı takılan Klima Cihazları ile Panelvan, Kamyonet ve Kamyonların Firigorifik kasalarına takılan Muhafaza amaçlı Soğutma Cihazlarını Kapsar


BU KRİTER TS 12361 “YETKİLİ SERVİSLER-GENEL KURALLAR STANDARDI İLE BİRLİKTE UYGULANIR.
PERSONEL İLE İLGİLİ KURALLAR
 Teknik Servis Sorumlusu Endüstri Meslek Lisesi (Elektrik veya Makina) mezunu veya bu konuda eğitim almış Ustalık belgesine sahip olmalıdır.
 Diğer Servis Teknik elemanları görev ve sorumluluklarına göre yasal Ustalık, Kalfalık veya Çıraklık belgesine veya bu konuda eğitim almış olmalıdır.
 İdari İ-işlerden sorumlu enaz Lise mezunu eleman bulunmalıdır.


SERVİSTE BULUNDURULMASI GEREKEN MAKİNA TECHİZAT LİSTESİ
 Muhtelif El Aletleri (Ağızıaçık ve Yıldız Anahtar Takımı, Pense, Yankeski, Kargaburnu, Tornavida, Çekiç, Tel Fırçası, Takımı Allen Anahtar, Lokma Takımı vb.)
 Elektrikli El Aleti (Matkap, Zımparalama Perçinleme vb.)
 Eğe Takımı
 Gaz Tüpleri ( F12, F22, R134a, R502 vb. Soğutucu Gazlar)
 Gres tabancası
 Segmen Pensesi (İç ve Dış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir