Yüksek Titreşimli Parçaların Balanslarını Yapan İş Yerlerine Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi Verilmesine Esas Kriterler hakkındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

KRİTER ADI : Yüksek Titreşimli Parçaların Balanslarını Yapan İşyerlerine Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi Verilmesine Esas Kriterler
KAPSAM
Yüksek Titreşimli Parçaların Balansı
GENEL KURALLAR
 İşyerinde en az idari büro, çalışma yeri, müşteri kabul yeri, yedek parça ve malzeme yeri, çalışanların soyunma, dinlenme ve yemek yeri ile müşterek veya münferit kullanma özelliğinde WC-lavabo bulunmalıdır.
 İşyerinde hizmetlerin verileceği mekanlar, hizmetin özelliklerine uygun ve yeterli büyüklükte olmalıdır.
 İşyerinde çevre sağlığı ile ilgili mevzuatında belirtilen tedbirler alınmalıdır.
 İşyerinde mekanik havalandırma tesisatı bulunması halinde bu tesisat TS 3419 ve TS 3421’ye elektrik tesisatı TS HD 384, 5.51 S2’ye, güvenlik korunması, TS IEC 60364-4-41’e göre yapılmalı, su tesisatı TS 828’e, temiz su TS 266’ya, bulunması halinde insan taşıma asansörü TS 863 ve yük taşıma asansörü de TS 1108’e uygun olmalı, TS 4019’a uygun ilk yardım çantası, TS 12201’e uygun çöp kutusu bulunmalı ve yangınla ilgili olarak TS 4156’da belirtilen tedbirler alınmalıdır.
 İşyerinde gerekli olan haberleşme araçları bulunmalıdır.
 İşyeri vereceği hizmetin işçilik ve yedek parça kalitesinden sorumlu olmalı ve bu hüküm sözleşmede yer almalıdır.
 İşyerinde teknik dökümanlar, yedek parça katoloğu vb. bilgi paketi bulunmalıdır.
 İşyerinde verilen hizmetlere ilişkin dökümantasyon birimi kurulmalı, verilen hizmetler iş takip kartları veya bilgisayarla izlenmelidir.
 İşyerinde işçilik, yedek parça ve periyodik bakımlarla ilgili fiyat tarifeleri bulundurulmalı ve istenildiğinde müşteri tarafından incelenebilmelidir. Mobil olarak verilen hizmetlerden de benzer imkan bulunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir