Yıldız Holdingden yapılan yazılı açıklamada, yeni ÅŸirketin yüzde 50-50 ortaklıkla kurulacağı belirtilerek, her iki grubun meyve suyu alanında sahip olduÄŸu premium markaların pazara sunulmasının yanı sıra, perakendede güçlü bir dağıtım ağı oluÅŸturulması ve ev dışı tüketim alanında kuvvetli bir yer edinilmesi amacıyla faaliyet göstereceÄŸi kaydedildi.
Yıldız Holding İş GeliÅŸtirme ve Ar-Ge Grubu BaÅŸkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmesinde, Türkiye pazarında gelecek vadeden kategoriler için, konusunda uzman dünyanın saygın ÅŸirketleriyle ortaklıklar kurma stratejilerini hatırlatarak, ÅŸu görüÅŸleri dile getirdi:
“Eckes-Granini Group, Yıldız Holding için Türkiyenin geliÅŸen meyve suyu pazarındaki hedeflerinin hayata geçirilmesi açısından ideal bir ortak. Eckes-Granini meyve suyu alanında sahip olduÄŸu geniÅŸ tecrübeyle Avrupa genelinde tüketicilerine takdir edilen markalarla beÄŸenilen ürünler sunuyor. Ortağımızla birlikte Türkiye pazarının sahip olduÄŸu potansiyeli en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendireceÄŸimize inanıyoruz.”
Sözen, faaliyet gösterdikleri alanlarda uzun yıllardır müÅŸterilerinin ve iÅŸ ortaklarının güvenini kazanmış firmalar olduklarını ifade ederek, yeni ve inovatif ürünlerle pazarın büyümesine katkıda bulunacaklarını kaydetti.
"ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"
Eckes-Granini Groupun BaÅŸkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Hinderer de, bu stratejik ortaklığın, uluslararası büyüme stratejileri doÄŸrultusunda atılmış önemli bir adım olduÄŸunu vurgulayarak, Türkiyenin, dünyanın en dinamik ve etkileyici pazarlarından biri olduÄŸunu, iÅŸlerinin geliÅŸimi için önemli bir potansiyel sunduÄŸunu bildirdi.
Eckes-Granini Groupun Finans, Kontrol ve M&Aden Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı Albert Gratz ise, Yıldız Holdingin, gıda ve içecek alanındaki geniÅŸ ürün gamı ve Türkiye pazarındaki konumuyla Eckes-Granininin Türkiye pazarına girmesi açısından önemli bir ortak olduÄŸunu belirterek, “GeniÅŸ ürün gamı ve geniÅŸ dağıtım ağıyla bu ortaklığın pazarda liderlik konumuna eriÅŸmesini beklemekteyim” ifadesini kullandı.
150 YILLIK DEV ŞİRKET
Avrupanın önemli meyve suyu üreticilerinden bir ÅŸirket olan Eckes Granini, 1857 yılında Almanyada kuruldu. 150 yıllık tarihi bulunan ÅŸirket ÅŸu anda 70 ülkeye ihracat yaparken, 2009 yılında 1 trilyon litre meyve suyu satmış. Almanyada 1400 kiÅŸiyi istihdam eden Eckes, 2009 yılında 827 milyon Euro ciro elde ederken, 58 milyon Euro da kar elde etmiÅŸ.
HABERTÜRK