Bir yýl önce Yunanistan'ýn büyük bankalarýndan Eurobank tarafýndan yüzde 70'i 182 milyon dolara satýn alýnan Tekfenbank'ýn adý Eurobank Tekfen olarak deðiþti
Tekfen Grubu'nun Yunanistan'ýn bireysel bankacýlýk ve yatýrým bankacýlýðýnda öncü olan bankalarýndan Eurobank EFG Grubu'na bir yýl önce yüzde 70'ini sattýðý Tekfenbank'ýn yeni adý Eurobank Tefken oldu. Bankanýn Türkiye'deki hedefleri ve isim ve logo deðiþikliðinin açýklandýðý basýn toplantýsýna katýlan Eurobank EFG'nin CEO'su Nicholas Nanopulos, Tekfen grubuyla ortaklýktan memnun olduklarýný, bugün dünya ekonomisinde çeþitli krizler olmasýna karþýn Türk ekonomisinin geleceðine güvendiklerini söyledi.
'Türklere pozitif bakarýz'
EFG grubunun altý ülkede bankacýlýk faaliyeti bulunduðunu, Türkiye'ye uzun vadeli baktýklarýný ifade eden Nanopoulos, "Dünyada kriz olmasýna karþýn Türkiye planlarýmýzýn bundan etkileneceðini düþünmüyorum" dedi. Eurobank Tekfen için grubun Türkiye'ye sermaye olarak 300 milyon euro, uzun vadeli kaynak olarak ise 500 milyon euro aktardýðýný bildiren Nanopulos, bankanýn büyümesini satýn almalarla devam ettireceðini söyledi. Bankanýn büyümesi için hýzlý bir yatýrým programý uygulayacaklarýný bildiren Nanopulos, kurumsal bankacýlýk, sermaye piyasalarý hizmetleri ve perakende bankacýlýkta aktif olacaklarýný kaydetti. Tekfen Þirketler Grubu Baþkaný Erhan Öner de gelecekte hisse paylarýnýn nasýl deðiþeceðine iliþkin kararýn 5 yýllýk bir süreden sonra belli olacaðýný bildirdi. Öner, "Ýþbirliði anlaþmasý gereði bankanýn hissedarlýk yapýsýna iliþkin karar 5 yýllýk sürece bakýlarak alýnacak. Biz de satýn almak isteyebiliriz, onlar da. Tabii yüzde 70 hisseyle en büyük pay onlarda olduðuna göre karar mercii de onlar olacak"dedi.
Erten: KKTC'de bankacýlýk yapabiliriz'
Eurobank Tefken Genel Müdürü Mehmet Erten, "Eðer bir gün Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nde bankacýlýk faaliyeti yapmamýzýn doðru olduðu, ekonomik olduðu kararýna varýrsak yönetim olarak, bu uygulamayý yapmaktan hiç çekinmeyiz" dedi. Erten, isim deðiþikliðine iliþkin olarak "Kurumsal kimliðimizin bugün deðiþmesi, baþtan beri yaptýðýmýz planlarýn bir sonucudur. Ýki ortak olarak bu deðiþikliði ortaklýðýmýzýn ilk yýlýnýn sonunda yapmaya karar vermiþtik" dedi. Eurobank Tekfen'in bilançosunun 2007'de yüzde 147 oranýnda büyüyerek 2.8 milyar YTL'ye ulaþtýðýný belirten Erten, 2008 yýlý sonunda toplam bilançonun 3.6 milyar YTL olarak belirlendiðini söyledi. Eurobank Tefken olarak varlýk yönetimi ve sermaye piyasalarý iþlemleri gibi bankacýlýk sektöründe yeni geliþen alanlara da girmeyi planladýklarýný ifade eden Erten, "Ayrýca 2007 sonunda Eurobank Tekfen'in 37 þubelik bir aðý vardý. Önümüzdeki senelerde bankamýzýn þube aðýný da belirgin þekilde artýrmayý hedefliyoruz" dedi. Milliyet
Yayinlayan:Site Yoneticisi (IP: 85.109.101.244 / Tarih: 2008-01-12 12:38:14)
Etiketler:logo deðiþtiren markalar, satýlan bankalar, isim+logo tescil, logo deðiþimi, ,