ANA SAYFA | KAMPANYALAR | TELİF HAKLARI | HABERLER | İLETİŞİM | TEMSİLCİLERİMİZ
HAKKIMIZDA     MARKA     PATENT     TASARIM     KALİTE BELGELENDİRME     HUKUK     WEB TASARIM     EĞİTİMLER     REFERANSLAR
 
 
 

"Tasarımla Markalaşma" nız için, size özel "tasarım tescil KAMPANYALARI" düzenledik

 

ENDÜSTRİYEL TASARIM
E-Bülten Kayıt
1 -

  • Gaye Çevikel´in kurucusu olduğu tasarım markası Swarovski ile anlaştı. Şimdi Türk kültürünü dünyaya tanıyor
    türkiye’nin ilk lüks tasarım markası gaia&gino... kurucusu gaye çevikel... ankara’da yıllar önce “tasarım markası olacağım” dediğinde, çevresindekilerin yüzünde hafif bir gülümseme belirirdi ama o günler artık çok gerilerde kaldı... gaye ... detaylar »

  • Victoria Beckham Range Rover Evoque’un iç tasarımını yaptı
    şimdiye kadarki en çevreci range rover olan araba, ablası olan range rover vogue’a (bu ismi almasının sebebi 1981’deki çekimlerinden birinde derginin range rover kullanmasıdır) katılıyor.  elbette ortaya çıkan işin neye benzediğini hepimiz merak ediyoruz, ancak, yeni evoque ancak ön&uum... detaylar »

  • EDIDA tasarım yarışmasının Türkiye ayağında yılın tasarımcısı
    spor tekne, küvet, çatal-bıçak seti, halı ve seramik. bu beş benzemezin ortak noktası, can yalman’a elle decor dergisinin düzenlediği uluslararası edida tasarım yarışmasının türkiye ayağında yılın tasarımcısı ödülünü getirmesi. üstelik çanakkale orientile seramikleriyle, bir de duvar kaplaması kategorisinde ödül aldı. n... detaylar »

  • Volitan adını verdikleri tekne tasarımıyla,ünyanın en prestijli ödüllerini aldılar
    volitan adını verdikleri tekne tasarımıyla tüm dünyada saygınlık ve hayranlık kazanan, dünyanın en prestijli ödüllerini alan türk tasarım ekibi, yeni harikalar yaratmaya ve ödüle doymuyor. ekip, dünya çevre oscarları diye anılan uluslararası çevreci tasarım ödülleri İda 2008’de 3 dalda birden ödül kazandı. ekip, sonuçları ... detaylar »

  • Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın galipleri belli oldu.
    türkiye mobilya sanayicileri derneği’nin (mosder) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ulusal ev mobilyaları tasarım yarışması’nın galipleri belli oldu. yarışmaya bu sene altı kategoride (yatak odası, aksesuvar, oturma grubu, kanepe, yemek odası ve genç odası) 26 üniversiteden 379 proje katıldı. dereceye giren 24 proje ar... detaylar »

  • Yargı, Atatürk’ün resmi ve Türk Bayrağı’nı endüstriyel tasarım olarak kullanmak isteyen şirketin talebini redetti
    yargı, atatürk’ün resmi ve türk bayrağı’nı endüstriyel tasarım olarak kullanmak isteyen şirketin talebini, "atatürk fotoğrafları kamusal bir değer. kimsenin tekeline verilemez" gerekçesiyle kabul etmedi.ankara’da faaliyet gösteren bir reklam ajansı, atatürk resimleri ve türk bayrağı’nın değişik ... detaylar »

  • Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Design Miami'ye, ödül alan Brezilyalı Campana kardeşler ve milyon dolarlık avizeler damgasını vurdu..
    amerika'nın güneşi ve sahilleriyle ünlü şehri miami, aralık ayında bambaşka bir yere dönüşüyor. hayır, mevsimin değiştiği falan yok; havalar biraz serinlemiş olsa bile miamilinin üniforması hâlâ şort altına flip flop.asıl değişim, kültürsanat alanında yaşanıyor. dünyaca ünlü tasarımcıların en yeni işlerinin sergilendiği '... detaylar »

  • Modadan sanata, teknolojiden dekorasyona yaratıcılığı ilgilendiren her alanda’tasarım' da kendini fazlasıyla hissettiriyor
    hiç fark ettiniz mi’tasarım' kelimesini son yıllarda ne kadar sık işittiğimizi? modadan sanata, teknolojiden dekorasyona yaratıcılığı ilgilendiren her alanda’tasarım' da kendini fazlasıyla hissettiriyor. fırat metal proje ve tasarım'ın 35 yaşındaki sahibi deniz kadiroğlu da yeni markasını yaratırken bu ge... detaylar »

  • Türkiye, tasarımı 360 derece kavramış bir ülke
    türkiye’yi bu hafta zorlu bir maç bekliyor. karşısında tasarım devi İtalya var. ancak bu maçın oynanacağı saha biraz farklı; İstanbul’daki tophane-i amire kültür ve sanat merkezi. İtalyan ticaret merkezi, burada, 4-10 kasım tarihleri arasında gol! isimli bir sergi düzenliyor.sergi isminden logosuna, İtalyan tasarımıy... detaylar »

  • Teknolojinin yanı sıra tasarım yarışına da giren yabancı üreticiler, çıtayı yükseltmeye devam ediyor.
    bir kaçsene öncesinde piyasaya çıkan dizüstü bilgisayarları düşünüyorum da, o günden bu güne meğer çok şey değişmiş. teknolojinin dışında asıl değişen nokta kuşkusuz tasarımlar. artık uzaktan bile olsa ürünlerin dış görünüşüne bakarak hangi markaya ait olduğu hakkında tahminlerde bulunabilirsiniz. az çok her markanın oturmuş b... detaylar »

  • 'dance&dance' adlı seriyi oluşturan bu sekiz farklı heykel/askı tasarımında, dahice gizlenmiş birçok ayrıntı, birer taşıyıcı unsura dönüşmüş.
    aslı kutluay, 10 yaşında kazandığı resim ödülüyle adım attığı tasarım dünyasında başarılı işlere imza atan bir endüstri ürünleri tasarımcısı. ancak o işin tekniğinden ziyade, sanat ve tasarım boyutuyla ilgileniyor ve ortaya sıra dışı formlar çıkarıyor. kutluay'ın 16-19 ekim arasında gerçekleşecek contemporary art İstanbul... detaylar »

  • İtalya ile kasım ayında “GOL!” adlı “tasarım maçlarımız” var
    türkiye ve İtalya tasarım alanında dostluk maçları yapmaya hazırlanıyor. İki ülke arasındaki ilk dostluk maçı 4 kasım’da mimar sinan üniversitesi’nin fındıklı’daki kampüsünde gerçekleştirilecek “İtalyan tasarımı: gol! fabrikası semineri”. İkinci maç ise 4-10 kasım arasında karaköy tophane-i amire ... detaylar »

  • Peugeot Otomobil Tasarımı Yarışması’nda 2 bin 500 proje arasında ikincilik ve beşincilik ödülü iki Türkün oldu
    peugeot beşinci kez düzenlediği tasarım yarışmasında yarışmacılardan geleceğin metropollerinde kullanılacak, işlevsel ama çizgi dışı otomobiller yapmalarını istedi. 100’e yakın ülkeden 2 bin 500’ü aşkın projenin katıldığı yarışmada çok uçuk tasarımlar da vardı çok sıradan olanlar da. sonuçlar geçen günlerde peugeot... detaylar »

  • Kale Tasarım Merkezi açıldı
    kale grubu’nun markaları çanakkale seramik, kalebodur ve kalekim’in ’santralistanbul’ anasponsorluğu kapsamında İstanbul bilgi üniversitesi tasarım kültürü ve yönetimi programı ile birlikte oluşturduğu kale tasarım merkezi açıldı. tasarım platformu olarak işlev görecek kale tasarım merkezi, santralistanbu... detaylar »

  • Ofislerde kişisel alan modası
    1971’de aziz sarıyer’in kurduğu, 2000'li yıllara kadar özellikle capellini, moroso, scp gibi uluslararası alanda önemli firmaların ürünlerini türkiye’ye getiren derin; 80’lerin ortasına doğru, memphis gibi o yıllar için gayet marjinal sayılabilecek markaların türkiye’deki temsilciliğini yaparak ... detaylar »

  • Bir tasarımcının ortaya çıkardığı tablo gibi kasa, 6 farklı PC'ye ev sahipliği yapıyor.
    yukarıda gördüğünüz resimde tam 6 adet pc yer alıyor. cam bir kasanın içinde bulunan ve 6 farklı pc'ye ev sahipliği yapan bu sistem, tasarımcı fredrik perman'ın kuzey karolina'daki ofisinin duvarını süslüyor. alüminyumdan imal edilen çerçevesiyle beraber içerisinde 6 adet led fanı barındıran fredrik perman'ın... detaylar »

  • İletişim teknolojisindeki devrim, insanların her yerde çalışmasını sağlıyor.
    dizüstü bilgisayarla başlayan iletişim teknolojisindeki devrim, insanların her yerde çalışmasını sağlıyor. ev ofisler yaygınlaşıyor, çalışanlar işlerine evde devam ediyor.bir yandan da evler küçülüyor. bu gelişmelere mobilya tasarımı da ayak uyduruyor. artık çok bölmeli, gizli kapakları olan, her yere taşınabilen, az yer işgal e... detaylar »

  • Dr. Oya Akman tasarladığı ve ürettirdiği porselen kadeh ile Fransa’dan ödül kazandı.
    endüstri tasarımcısı dr. oya akman beyaz porselen kadehleriyle fransa’da ödül kazandı. 30 yılı aşkın süredir bu mesleği yapan akman’ın bu ilk ödülü değil. ulusal ve uluslararası yarışmalarda da birçok birinciliği var.bu yıl fransa’nın endüstriyel yaratıcılık üretimi ajansı’nın (apci) verdiği “obse... detaylar »

  • Geleceğin mesleği tasarımcılık
    tasarım, moda, tüketim, küresel ısınma içinde yaşadığımız yıllarda belki de en çok duyduğumuz kelimelertrendler sürekli değişiyor. peki hangi trendin peşinden gideceğiz, hangi trend bize uymayacak. türkiye’nin ilk ve tek trend danışmanı zeynep arhon ile modadan sosyal hayatımıza, geleceğin mesleklerine kadar bizi kuşatacak... detaylar »

  • Endüstriyel tasarımın genç yaratıcılarına yönelik yarışmalarında sergilenen tasarımlar
    İstanbul maden ve metal İhracatçı birlikleri'nin (İmmİb), endüstriyel tasarımın genç yaratıcılarına yönelik yarışmalarında sergilenen tasarımlar, çaydan hamsiye kadar türk insanının ihtiyaçlarını ve yaratıcı zekâsını ortaya koyuyor ..   türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 34'ünü tek başına yapan İstanb... detaylar »

  • Blaise Mautin, oteller için parfüm tasarlıyor
    blaise mautin, oteller için parfüm yaratıyor. dünyanın her neresinde yeni bir park hyatt oteli açılacaksa o hemen devreye giriyor. gidiyor, ülkeyi karış karış geziyor, halkı ile kaynaşıyor ve kokusunu tasarlıyor.park hyatt istanbul maçka palas için de özel bir koku tasarladı. İstanbul adını taşıyan koku gül, sandal ağacı ve mene... detaylar »

  • 30 tasarımcının;alev alev renklerin cama yansıttıkları sergi
    “cam İşler sergisi”nde bir araya gelen yedi ülkeden 30 cam ustasının ürünleri 29 haziran’a kadar koleksiyon tarabya kampüsü’nde görülebilir koleksiyon tarabya kampüsü’nde açılan “cam İşler sergisi”nde yer alan eserler, ustaların hayallerini, tutkularını, hatta “tuhaflı... detaylar »

  • Yüz tanıyan interaktif ayna
    bir ayna düşünün ki, hava durumunu kontrol edip gardrobunuzdaki kıyafetlerden en uygunlarını seçiyor, giysileri görüntüleyerek üzerinizde nasıl duracağına bakmanızı sağlıyor.evin erkeği tıraş olurken aynanın köşesindeki küçük ekranda günün ilk haberlerine göz atıyor, borsadaki son durumu alıyor, bir yandan da diğer ekranda trafi... detaylar »

  • Mobilya tasarımına verilen önem, dekorasyon trendlerindeki çeşitliliğin de etkisiyle artmaya başladı
    mobilya tasarımına verilen önem, dekorasyon trendlerindeki çeşitliliğin de etkisiyle artmaya başladı. kurumlar, iş verimini artırmak ve çalışanlarına daha ‘albenili’ bir ortam yaratmak için kurumsal kimliklerine uygun tasarımlara ihtiyaç duyuyor. 1967 yılından beri sektörde olan alparda mobilya da kendi sektöründe ta... detaylar »

  • Tasarımcılar,hayallerindeki dekoratif objeleri tasarladı
    ressamlar günseli kato ve şeyda cesur ile moda tasarımcıları gülin özen ve hande sayın, hayallerindeki dekoratif objeleri tasarladı. özen, renkli ve eğlenceli bir abajur; kato varak bir koltuk; cesur bir paravan; sayın ise aşk temalı sandalye yaptı.. günseli kato ressam İki farklı kültürün renkleri ve ışığını tuvallerinde ... detaylar »

  • Çocuklar sandalye tasarlıyor
    bugüne kadar kültür sanat alanında kendilerine özel etkinliklerle yetinmek zorunda kalan çocuklar son yıllarda organizatörler tarafından baş tacı ediliyor. bu sayede çocuklara yönelik film festivalleri, yarışmalar ve sergiler de yerini artık yetişkinlere özgü olduğu düşünülen etkinliklerin içinde yer alan çocuk bölümlerine bırak... detaylar »

  • Tasarımlarını Avrupa’nın önemli şehirlerinde açacağı Sultan’s Garden mağazalarında satacak
    uzun zamandır televizyonlardan uzak duran bir dönemin ‘sabah şekeri’ murat başoğlu, bu süreçte tasarımcılığa adım attı. yaratıcılığını ve tarihe olan ilgisini osmanlı motifleriyle buluşturan başoğlu tasarımlarını avrupa’nın önemli şehirlerinde açacağı sultan’s garden mağazalarında satmayı planlıyor bir dö... detaylar »

  • Sony'nin yeni Vaio modeli, ilginç tasarımıyla bilgisayar dünyasına yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.
    sony'nin yeni vaio bilgisayarı, ilginç bir laptop'u andırsa da, aslında yetenekli bir masaüstü. sony'nin piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni vaio modeli, ilginç tasarımıyla bilgisayar dünyasına yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor. vaio vgc-lj25l adı verilen ürün ilk bakışta küçük bir laptop'u andırıyor. ancak... detaylar »

  • Türk kültürünü yansıtan objeler günümüz şartlarına göre yeniden yorumlandı
    fescap... erdem akan'ın tasarladığı bu eserin adı fescap. akan, ortadoğu kökenli fes ile amerikan beyzbol şapkasını bir araya getirmiş.   fes, hamam kurnası, çay bardağı gibi geleneksel türk eşyalarının günümüz şartlarına göre modernize edilmiş halleri berlin'deki bergama müzesi'nde sergileniyor. 29 hazi... detaylar »

  • Dünyanın en uzun cep telefonu konsepti bir Türk tasarımcının imzasını taşıyor.
    dünyanın en uzun cep telefonu konsepti bir türk tasarımcının imzasını taşıyor.cep telefonlarında yapılacak her şey yapıldı, icat edilecek her şey edildi derken bir türk tasarımcının elinden çıkan dünyanın en uzun cep telefonu konsepti bizi şaşırtmayı başardı. tamer köşeli tarafından ortaya konan ve adına "need" (ihti... detaylar »

  • Bu tasarım harikası koltukla MP3 dinlemek veya oyun oynamak her zamankinden daha rahat.
    müzik dinlerken ya da oyun oynarken uzun saatler boyunca ekranın karşısına çakılıp kalıyor musunuz? bu kadar zaman sonra oturduğunuz yerden kalkarken her tarafınız tutulmuş mu oluyor? bu durumda derdinize resimde görülen bu çok özel koltuk derman olabilir. İnanılmaz rahat olan ve özel bir pvc malzemeden yapılmış olan bu kolt... detaylar »

  • 2008 yılının en iyi 100 tasarımı
    amerika'nın en çok satan haftalık dergilerinden time, 2008 yılının en iyi 100 tasarımını belirledi. teknoloji, mimari, web sitesi, moda gibi kategorilerde yapılan seçimlerden en ilginçlerini derledik.. moda balenciaga'nın motorcycle çantaları balenciaga'nın motorcycle çantaları 2001'den beri çok beğeniliyor... detaylar »

  • Son on yılın en önemli halı tasarımcılarından biri.
    son on yılın en önemli halı tasarımcılarından biri. tüm dünyadaki louis vuitton mağazalarının halılarını o yapıyor mesela. geleneksel el sanatları ile modern ve minimalist tasarımı birbirine bağlıyor. kendi adını taşıyan markası için eşsiz tasarımlar yaptığı yetmiyormuş ki halı sektörünün bütününe de ilham veriyor. halı oscar... detaylar »

  • Kahvaltıyı kolaylaştıran yeni tasarımlar
    uzmanlar kahvaltının en önemli öğün olduğunu söylüyor. ama sabah erken kalkıp işe yetişmek isteyen birçok kişinin kahvaltı yapmaya ayıracak zamanları yok. tasarımcılar bu derde de çare buldu. pratik makinelerle hızlı kahvaltılar hazırlayabilirsiniz   sallama çayın süresi dolunca burun kalkıyor, poşet çıkıyor bu penguen ... detaylar »

  • En lüks ve en pahalı cep telefonlarını yaratmak onun fikriydi.
    otomotiv, iletişim ve endüstriyel tasarım alanında en etkili isimlerden biri. 1986-1995 arasında bmw için tasarımlar yaptı. 1995’de nokia’ya tasarım şefi olarak transfer oldu.1998’de lüks iletişim şirketi vertu’nun kreatif direktörü oldu. en lüks ve en pahalı cep telefonlarını yaratmak onun fikriydi. fran... detaylar »

  • Rahat etmenizi sağlayacak çok özel bir koltuk tasarımı geliyor.
    new york'un ünlü tasarım stüdyolarından humanscale, yeni koltuk konsepti daybed ile bilgisayar kullanıcılarını rahat ettirmeyi amaçlıyor. stüdyo, koltuğu tasarlarken "rahat etmeden konsantre olunmaz" mantığından yola çıkmış.                       ... detaylar »

  • Hedef tasarımla katma değer sağlamak
    türk mermer ihracatçıları, İtalyanların tasarım gücüyle rekabet edebilmek için çıktıkları yolda ilk zaferi milano’da kazandı.11 uluslararası tasarımcının türk mermerinden yaptıkları eserlerden oluşan block sergisi milano design week kapsamında design library’de açıldı. dünya mermer pazarında iddiasını her geçen gün a... detaylar »

  • İlginç teknolojik mont tasarımı ile 6.000 Sterlin ödül kazandı
    motosiklet sürücülerine müjde: teknolojik mont daha iyi görülmenizi sağlayacak. İngiltere'de yaşayan michael chen isimli genç mucit, geliştirdiği ilginç motosiklet ve bisiklet montu ile uluslararası bir tasarım yarışmasında tam 6.000 sterlin kazandı. new york'ta gerçekleştirilen james dyson uluslararası tasarım ödülleri... detaylar »

  • Halı dediğin tasarımıyla uçurur
    türkiye bir halı ülkesidir. tv belgesellerinde halı dokuyan köylü kız görüntülerinden kapalıçarşı’daki binbir maharetli esnafa, minyatür tezgáhlı hatıra halılardan aile hediyesi klasik modellere kadar aşinayızdır halı sanatına. günümüzde, tüm bunların yanı sıra çok daha modern ve fütüristik halı/kilimlerle de karşılaşıyoru... detaylar »

  • Tasarım yarışmasında finale kalan Momenta ile hayatınızı filme alma şansına sahipsiniz.
    microsoft'un düzenlediği nextgen adlı tasarım yarışmasında momenta ismini taşıyan tasarım dikkat çekiyor. amacı hayatınızın önemli anlarını kaydederek saklamak olan proje şimdiden büyük ilgi görmüş durumda. boğaza takılan kolye biçiminde tasarlanan momenta, kişinin kalp atışları hızlandığı zaman kayda giriyor. 5 dakika bo... detaylar »

  • Tasarımın milli takımı bu fuarda kurulacak
    endüstriyel tasarımın duayeni prof. dr. önder küçükerman’ın başkanlığını yaptığı türkiye’deki ilk uluslararası dekorasyon fuarı i-deco yarın sona eriyor. ‘bu fuarla türkiye’nin dekorasyon milli takımını kuracağız’ diyen küçükerman fuarın550 yıl önce yapılan kapalıçarşı ile aynı işleve sahip olduğunu... detaylar »

  • "İki büyük otomotiv devi, Türkiye’yi küresel tasarım merkezi yapacak"
    ar-ge için büyük teşvikler öngören yasanın meclis’ten çıkmasıyla birlikte otomotiv sanayi derneği (osd) genel sekreteri ercan tezer’den, "İki büyük otomotiv devi, türkiye’yi küresel tasarım merkezi yapacak" sinyali geldi. tezer, "artık dünyaya otomobil tasarımı da yayılacak" dedi.son yıllard... detaylar »

  • Google'dan 23 Nisan logo tasarım yarışması
    google'ın, 23 nisan'da, ''www.google.com.tr'' adresinde yayınlanacak logoyu belirlemek üzere, türkiye genelinde yarışma başlattığı bildirildi...   google'dan yapılan yazılı açıklamada, ''www.google.com.tr/logoyapsana'' adresinde başlatılan, ''google logo yapsana&#... detaylar »

  • Dünyaca ünlü Türk tasarımcılardan Hüseyin Çağlayan, Alman Puma’nın Kreatif Direktörü oldu.
    ayrıca puma, hüseyin çağlayan’ın londra merkezli moda şirketi ve markası hussein chalayan markasının çoğunluk hissesini alarak hazır giyime de adım attı. spor giyim markası puma yaptığı açıklamada "global tasarımcı, sanatçı ve film yapımcısı hüseyin çağlayan artık bizim kreatif direktörümüzdür. çağlayan tasarım, yarat... detaylar »

  • Renault'nun, iç tasarım ekibinde bir Türk kadın tasarımcı da bulunuyor
    son üç yılda sanal tasarım sayesinde yüzde 36 tasarruf sağlayarak 20 haftada tasarım geliştirebilen renault'nun, iç tasarım ekibinde bir türk kadın tasarımcı da bulunuyorsanal ortamdaki tasarım çalışmalarının desteğiyle geliştirme maliyetlerini yüzde 36 oranında tazaltan renault, araç içi düzenlemesi konusunda türk tasarımcı... detaylar »

  • Otomobil tasarımında Türk imzası olan Murat Günak'dan "otomobilde devrim"
    otomobil tasarımında türk imzası olan murat günak güneş enerjisi ile çalışan hibrit aracı tasarladı. günak şimdi otomobili üretecek fabrika arıyor.. avrupa'nın en ünlü otomobil tasarımcılarından murat günak, mercedes- benz, vw ve peugeot'dan sonra kendi işini kurarak, sektörde devrim yapacak yeni aracın tasarımını... detaylar »

  • 60 tasarımcı bir arada
    ligne roset, türkiye dahil 60 ülkede, 1200 mağazası ve 850 distribütörü olan bir marka. oturma gruplarından yatak odalarına, aydınlatma elemanlarından tekstil ürünlerine kadar pek çok ürün satıyor. bütün objeler ünlü tasarımcıların elinden çıkıyor. mobilyaların kullanışlı modeller olmalarına özellikle dikkat ediliyor. ligne rose... detaylar »

  • Yatakta “kolum altta kaldı işkencesi sona eriyor!
    sevdiğiyle sarılarak uyumak isteyen, ancak altta kalan kolu uyuştuğu için uzak durmak zorunda kalanlar için yatak geliştirildiyatağın orta kısmı diğerleri gibi sabit, baş ve uç kısımlarında ise 7’şer santimlik 10 ayrı parça bulunuyor. köpükten yapılan bu parçalar esneyebiliyor ve kolaylıkla hareket edebiliyor, altta kalan ... detaylar »

  • Bu kıyafetler teknoloji dünyasının moda ikonu
    scottevest firması teknolojiyi her yerde kullanmak isteyenler için tüm mobil cihazlarınızı rahatça taşıyabileceğiniz yeni kıyafetler tasarlıyor. yaptığı özel ceplerle şıklığınızı bozmadan pek çok mobil cihazı üzerinde taşıyabileceğiz bu kıyafetler teknoloji dünyasının moda ikonluğunu üstlenecek.scoot jordan isimli girişimci tara... detaylar »

  • Tasarım Nobeli bir Türk’e verildi
    "tasarımın nobeli" sayılan ve dünyanın en prestijli yarışmalarından biri kabul edilen uluslararası tasarım ödülleri (ida 2007) yarışmasında bu yıl bir türk ödül aldı. ekim ayında new york’ta düzenlenen yarışmada odtü öğretim üyesi ve endüstri ürünleri tasarımcısı dr. hakan gürsu ve ekibi "volitan" adlı ... detaylar »

  • Yeni bir tanıtım platformu olan pixman, görenleri hayrete düşürüyor
    yeni bir tanıtım platformu olan pixman, görenleri hayrete düşürüyor. sakızdan jilete, ekranlarda gördüğünüz her tür reklam gençlerin başlarının üstünde taşıdıkları ekranlarda!.. sokakta, alışveriş merkezinde ya da havaalanında karşınıza başlarının üstünde bir ekran taşıyan genç adamlar çıkarsa eğer, şaşırmayın! 'pixman... detaylar »

  • 2007’nin en iyileri bunlar
    tasarım tutkunlarının yakından tanıdığı yanko design adlı internet sitesinin okuyucuları 2007 yılının en iyi 10 ürününü belirledi. zekice düşünülmüş, hayranlık uyandıran bu tasarımların tek üzücü yanı ise pek çoğunun prototip olması... önümüzdeki günlerde bu ürünler gerçeğe dönüşür mü bilinmez ama seri üretime geçilirse pek çok ... detaylar »

  • Tasarım ödüllü çamaşır makinesi,
    giorgetto giugiaro, küçük yaşlarından beri tasarım dünyasının içinde. İsmini alfa romeo brera, fiat panda ve maserati 5000 gibi otomobil tasarımlarıyla duyurdu. 1980’te kendi firması giugiaro design’ı kurdu. bu şirket, İtalya’da hızlı trenleri tasarladı. giugiaro, 1993’ten beri indesit için çalışıyor.ütüd... detaylar »

  • 2008 vitrin trendleri
    eski vitrinleri şöyle bir hatırlayalım; yerden yükseltilen, arkası kapalı platformun üzerine dizilmiş sıra sıra mankenler ve ürünler… zaman içinde üründen ziyade moda felsefesinin sergilendiği alanlara dönüştü vitrinler. hatta artık müşteriyle iletişim kurulan yer olarak kabul görüyor. İlerleyen teknoloji ve insanların a... detaylar »

  • İstanbul’dan New York’a bir tasarım hikayesi
    bundan yaklaşık 6 ay kadar önce bir konserde, en son 15 yıl önce gördüğüm çocukluk arkadaşımla karşılaştım. sonra facebook’ta iletişim, telefon alışverişi derken iş bir röportaja kadar vardı! çünkü ilkokul arkadaşım aslı filinta, aldığı ekonomi eğitiminin kendine göre olmadığını fark edip, cebinde 500 dolarla hayatında ilk... detaylar »

  • 51 yıllık Divan yeniden tasarlandı
    çikolata, pasta ve lokum dendiğinde ilk akla gelen markalardan biri divan’dır. 51 yıllık bu marka şimdi değişim içinde. personel kıyafetlerinden çikolataların gramajına, pastanelerdeki parkelerden kutularına kadar her şey değişiyor. logosuyla bile oynayan divan bu yenilenme için maybe design şirketinin ortakları boğaç şimş... detaylar »

  • Vitrine hikáye yazan tasarımcılar
    müşteriyi mağazaya çekmenin en iyi yolu, ustaca tasarlanmış bir vitrin. yoldan geçen birini iki saniye de olsa vitrine baktırmak çok önemli. markalar artık profesyonel vitrin tasarımcılarıyla çalışıyor. çünkü vitrinlerde mümkün olduğu kadar çok ürün sergileme kaygısı yerini, hikayesi olan, reklam kampanyasıyla uyumlu, dikkat çek... detaylar »

  • YKM'nin vitrininde bir hafta yaşayacak
    ykm'nin, mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'benim vitrinim' adlı vitrin tasarım yarışmasının bir parçası olan 'vitrindeki çocuk' projesi hayata geçti. proje kapsamında, endüstri ürünleri tasarım bölümü öğrencisi, 22 yaşındaki bir genç, bir hafta boyunca ykm şişli mağazasını... detaylar »

  • Tasarımla mizah yapıyor
    terzi bir annenin dikişe-kumaşa meraklı oğlunun hayatı, okuduğu liseye bir gün tasarımcı esin maraşlıoğlu’nun gelmesiyle değişir. maraşlıoğlu’nun atölyesine gidip dikişi, kumaşı öğrenir genç adam. ve erken kaybettiğimiz ajlan büyükburç’la tanışması hayatının dönüm noktası olur. oysa o sanat tarihi okumuştur ve ... detaylar »

  • Genç tasarımcılardan ‘içimizdeki dünya’
    dünyada göğsümüzü gere gere konuşabildiğiniz sektörlerden biri iç giyim sektörü, zira dünyanın en büyük üçüncü iç giyim ihracatçısı konumundayız. hal böyleyken, maalesef agent provocateur, victoria’s secret gibi dünyayı sarsan bir markamız yok. ancak olması için tüm İç giyim sanayicileri deneği var gücüyle çalışıyor; geçti... detaylar »

  • Manken-Tasarımcı kankalar
    her şey harper’s bazaar dergisinde marc jacobs ve naomi campbell’la yapılan röportajı ve şahane fotoğrafları görmemizle başladı. campbell ve jacobs, manken ve modacı ilişkisinin dışında 20 yıllık arkadaştı. birbirlerinin iyi ve kötü günlerini hiç sorgulamadan paylaşmışlar, hatta alkolden kurtulmak için birlikte rehab... detaylar »

  • Keçe tasarımcısıyım
    öykü thurston (27), keçe ile 11 yaşında japonya’da tanıştı. İç mimari okudu ama bitirme tezini bile keçe üstüne hazırladı. hayalindeki evi keçe ile dekore etti. 2006’da keçeden şal, batik, battaniye, çanta, yastık üreterek işe başladı. 2007’de elbise, hırka, ceket yaptı. keçeye bambaşka bir yorum getirdi. moda ... detaylar »

  • Tasarım sektörünün gizli kalmış kahramanı
    unique art, priapos home, verdi home, evita, issimo ve vakko’nun ev tekstil markalarını o yarattı. 15 yıldır bu alanda çalışıyor. şimdi de sarar’ın ev tekstil markası sarev için çalışıyor. markaya kimliğini kazandırdı ve ilk koleksiyonlarını tasarladı. cenk mormarje’den bahsediyoruz. tasarım sektörünün gizli k... detaylar »

  • Tasarım Oscar'ını kutlayan olmadı
    volitan adlı teknesiyle uluslararası tasarım ödülü'nü kazanan hakan gürsu: "bu ödül için 'tasarımın oscar'ı' diyorlar. birçok kişiden defalarca 'orhan pamuk'un nobel'i almasından sonraki en büyük ödül' sözünü duydum." cumhurbaşkanlığından ya da politikacılardan bir teşekkür bile gelmediğ... detaylar »

  • Plazmanın dekorasyona etkileri
    plazma tv’ler son dönemin popüler ürünlerinden. bu ürünler, evlerin dekorasyonunu da değiştiriyor. plazma televizyonlar duvara hatta tavana monte edilebiliyor. salonlar onlara göre yeniden yaratılıyor. İşte bu nedenle pioneer, dört mimarlık ofisinin, deep mimarlık, erdinç amcaoğulları, zebranos mimarlık ve atelier mimarlık... detaylar »

  • Sanatla moda, tasarımla ticaret iç içe
    sanatla moda, tasarımla ticaret günümüzde o kadar iç içe ki, büyük bir çağdaş sanatçının bir mücevhere imza atmasına kimse şaşmıyor. üstelik çağdaş sanatçıların herhangi birinin bir heykeli, bir enstalasyonu veya bir videosu herkesin ulaşamayacağı kadar yüksek fiyatlara satılıyor. onlar da daha fazla insanın ulaşabileceği farklı... detaylar »

  • USB deyip geçme
    çok sayıda üretici, bilgisayar teknolojisini kendi ürünlerinin teknolojileriyle birleştirerek enerjisini usb girişinden alan birbirinden ilginç tasarımlara imza atıyor.İşte bunlardan birkaçı:   menderes özel hayatımıza 2000 yılında giren usb’nin (evrensel seri veriyolu) yalnızca fotoğraf makinesi, yazıcı, klavye g... detaylar »

  • Cepte farklı tasarım
    tasarımlarıyla aksiyon sporları, müzik, internet ve modanın algılanış şeklini değiştiren jeanslab mağazalarında satılan diesel'in genç markası 55dsl, sony ericsson iş birliğiyle sınırlı sayıda üretilen z320İ cep telefonunu belirli noktalarda satışa sundu. koyu kırmızı ve atlantik mavi renkleri bulunan z320İ, telefon çağrısı ... detaylar »

  • Dizüstünde rahatlık
    dizüstü bilgisayarı dizinizin üstünde kullanmak, kötü bilek duruşu ve dizüstü bilgisayarın sıcak tabanı nedeniyle rahatsız edici olabilir. cushtop ve pockettop, bu sorunları çözerek dizüstü bilgisayarınızı evinizin herhangi bir yerinde kullanmayı daha elverişli ve rahat hale getiriyor. belkin'in yeni cushtop ve pockettop... detaylar »

  • Liseli gençlerin ilginç tasarımları
    erzurum’da atatürk ve kazım karabekir endüstri meslek lisesi öğrencileri, her yıl düzenlenen proje tabanlı beceri yarışmalarına katılmak için birbirinden ilginç ürünler tasarladı. hayallerini gerçeğe dönüştürmeye çalışan çocukların yaptığı istihbarat robotu ile elektronik bilgisayar masası büyük dikkat çekti.milli eğitim b... detaylar »

  • İşportacılıktan dünya markasına
    manhattan'ın orta yerinde ayakkabı satarak işe başlayan tasarımcı kenneth cole, marka konferansı için İstanbul'a geliyor. cole, ticaretle insan sevgisini birleştirmenin sırrını anlatacak.. amerikalı tasarımcı kenneth cole, worldcard'ın sponsorluğunda düzenlenen marka konferansı için 13-14 aralık'ta İstanbul... detaylar »

  • Söktaş,"yaratıcılık ve tasarım"la İtalyanlar’ı da geçip, dünya liderliğine soyundu
    söktaş tekstil sanayi, gömleklik kumaşta öne çıkardığı "yaratıcılık ve tasarım"la İtalyanlar’ı da geçip, dünya liderliğine soyundu.söktaş yönetim kurulu başkan yardımcısı muharrem kayhan, "kamyon kamyon mal satmayı bıraktık. çok özel üretimler yapıyoruz. böylece fiyatlarımızı ikiye katladık. bizim kumaşlarım... detaylar »

  • Paşabahçe tasarımlarında varoluşun simgesi 7
    tüm dinlerin ortak değeri olarak tanımlanan ’7’ rakamı paşabahçe’nin geleneksel motiflerle işlenmiş el yapımı ürünleri ile camlara yansıdı. yeni koleksiyon, 295 ile 1400 ytl arasındaki fiyatlarla paşabahçe butik mağazalarında satışa çıktı.paşabahçe’nin tarih, kültür, cam koleksiyonları serisinin bu yılki ... detaylar »

  • Yeni nesil market arabası tasarımı
     market alışverişi sırasında bir çoğumuz arabalardan şikayet ederiz. kullanırken zemine takılmaları, bilek ağrıtmaları, otoparkta otomobile çarpınca zarar vermesi çoğu kez sinir bozar. avusturalya’da yaşayan yeni zelanda asıllı iç mimar ve pilot mark fraser (45), bu problemi beş yıl önce farkedip bir çözüm yolu bulmay... detaylar »

  • Yeşil güzellik
    kolombiyalı moda tasarımcısı felipe vergara kreasyonu kapsamında gerçekleştirilen ikinci cali biofashion 2007 gösterimi kolombiya'da izleyicilere sunuldu. ünlü modacı vergara'nın koleksiyonunda, kolombiya'nın biyolojik çeşitliliğini tasvir eden tamamen doğal kumaşlarından oluşan 30 kıyafet tanıtıldı. biolojik çeş... detaylar »

  • 4 Türk firması Avrupa'da tasarım ödülü kazandı
    avrupa'daki çeşitli ülkelerin organizasyonlarının ortak olarak yürüttüğü proje kapsamında düzenlenen yarışmada, 4 türk firmasına tasarım yönetimi ödülü verildi. İzmir avrupa birliği İş geliştirme merkezi'nden (abİgem) yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk kez düzenlenen avrupa tasarım yönetimi yarışmasının ödül töreni, alm... detaylar »

  • Türk olduğumu Osmanlı motifleriyle göstermeye karşıyım
     koray özgen, 16 yıldır paris'te yaşayan bir türk tasarımcı. bugün uluslararası pek çok önemli firmaya tasarım yapıyor. sadece ürün değil grafik, vitrin, stand ve sergi tasarımları üzerinde de çalışıyor. koleksiyonları, odc firması tarafından moma müzesi'nin, paris dekoratif sanatlar müzesi'nin ve louisiana mode... detaylar »

  • 'Güzel anne' etkisi Paris'te 4 bin Euro'ya Made in Turkey sattırıyor
    dünya hazır giyim pazarında 'en büyük fasoncular' arasında yer alan türkiye'den bursalı iki kız kardeş ayşe ve ece ege, paris'te kurdukları tasarım şirketiyle yarattıkları dice kayek'i dünya modasının birinci ligine soktu. saint germain'deki dice kayek mağazasında 'çok özel abiye kadın giysisi 4 bin e... detaylar »

  • Tüm dünyadan 18 tasarımcı Türk mermerini işledi
     34 dergisinin ve haaz galeri'nin kurucusu murat patavi, şu sıralar dünya tasarım devlerini biraraya getiren "block" sergisinin küratörlüğünü üstlendi.sergiye 11 yabancı 7 türk, toplam 18 tasarımcı katılıyor. eserlerin ana malzemesi türkiye'den çıkarılan ve işlenen mermer. ürünler arasında masa, kanepe, kü... detaylar »

  • Eteğimdeki Taşlar Takı Sergisi : Zekiye Nazlı
    "çocuk kollarını sarkıtarak yürürdü, küçük bir su birikintisini deniz sanırdı, kağıt gemilerle dünyayı dolaşırdı, çocuk çocuk olduğunu bilmezdi, sık sık bağdaş kurup otururdu, fotoğraf çektirirken yüzünü asmazdı, çakıltaşlarını avucuna alırdı elini kapatıp açtığında onlar parlak gümüş taşlara dönüşürdü."zekiye nazlı bu... detaylar »

  • Maison Française Re-Tabure Sergisi
    birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan kanyon, şimdi de ilginç bir sergiye kapılarını açıyor.maison française, 150. sayısını kanyon koridorlarında sergilenecek "re-tabure" adlı bir sergi ile kutluyor.sergi için tasarımcılar ikea'nın oddvar taburesini doğa, doğaya verdiğimiz zararlar ve ekoloji konularından yola... detaylar »

  • Philips Gelecek İçin Tasarım Konseptlerini Tanıttı
    royal philips electronics, londra'nın earls court 2 sergi merkezinde düzenlenen 2007 philips simplicity etkinliği'nde şirketin "sense and simplicty" markasını temel alan yeni tasarım konseptini tanıttı.üç günlük etkinlikte philips, seçilmiş bir grup bir tüketici, iş ortağı, sağlık profesyoneli ve kamu sektörü t... detaylar »

  • Herman Miller Çevre İçin Tasarım Protokolü Harvard Üniversitesinde İnceleniyor
    harvard business school öğrencileri yakında derslerinde herman miller, inc. ile firmanın "çevre İçin tasarım (design for environment - dfe)" protokolü hakkında hazırlanan bir vaka analizini inceleyecekler."cradle to cradle design at herman miller: moving toward environmental sustainability," başlıklı bu vaka ... detaylar »

  • Solarise Abajur : Pu Tai
    "solarise", üzerindeki desenle londra silüetini betimleyen ve ışığı açıldığında gündoğuşu etkisi yaratan bir abajur.baskılı termokromik katman, ampülün sıcaklığındaki değişime bağlı olarak rengini birkaç dakika içinde kademeli biçimde değiştiriyor.tasarımın ilk prototipi bu yılın başlarında lighting association tarafın... detaylar »

  • Geleceğin Trend Belirleyicileri : red dot En Başarılı Tasarım Konseptleri 2007
    tasarım konsepti alanında bu yıl verilen red dot ödüllerinin sonuçları açıklandı.46 ülkeden gelen 884 katılımın uluslararası jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından, içlerinden 105 tanesi üstün tasarım kaliteleri nedeniyle red dot ödülüne layık görüldü.bunların dışında seçilen seksen katılım ise red dot'ın özel takdir ... detaylar »

  • Endüstriyel Tasarımın Ekonomi Politiği Üzerine
    alpay er   endüstriyel tasarımın tarihsel olarak ortaya çıkışı ve sanayi kapitalizmi ile ilişkisi gibi konular türkiye'de ne eğitim süreçlerinde, ne de mesleki oluşumlarda yeterince tartışılmadığı için bu meslek ve disiplinin türkiye koşullarındaki kökleri, evrimi, gelişimi, yapısal dinamikleri ve tabi ki geleceği ko... detaylar »

  • 2015 Kentlerinin Oyun Bahçeleri
    çocuklar sosyal davranışlarının çok önemli bir kısmını diğer çocuklarla oynarken edinirler.bu nedenle bu dönemde nelerle oynadıkları konusu oldukça önem taşır.günümüzde, büyük kentlerde genellikle çocukların özgürce gidebilecekleri sayılı birkaç dış mekandan biri olan oyun alanlarının önümüzdeki on yıl içinde sunması gereken fon... detaylar »

  • Samsung ve Giorgio Armani : İki Tasarım Devinin Büyük Buluşması
    üstün teknoloji ve tasarımlarıyla dünyanın ve türkiye'nin lider markası olan samsung, moda dünyasının dev ismi giorgio armani ile özel bir koleksiyona imza atıyor.son yıllarda tasarım harikası ürünlerle liderliğini pekiştiren samsung'un, dünyanın önde gelen moda devi armani'ye özel olarak tasarlattığı ürünlerden cep ... detaylar »

  • Raymond Loewy : Tüketim Kültürü İçin Tasarımlar
    raymond loewy ve endüstriyel tasarım firmaları 20. yüzyılda öenmli olan tasarımları yeniliklerle yarattı."raymond loewy: design for a consumer culture" isimli sergi 13 ekim 2007 tarihinde national heritage museum'da sergilenmeye başlayacak.loewy'nin kariyeri orijinal çizimleri, modeller, ürünler, reklamlar ve f... detaylar »

  • Defne Koz : Türk Estetiği ile İtalyan Tasarım Anlayışı Birarada
    defne koz design studio milano + chicago'nun kurucusu ve yöneticisi olan defne koz, 07 eylül 2007 tarihinde İstanbul design week 2007 kapsamında tasarımlarını ve tasarıma bakış açısını türk izleyicisi ile paylaştı.tasarımlarında İtalyan ve türk kültürü'nün etkileri olduğunu belirten koz, son yıllarda amerika'da yaşam... detaylar »

  • Nurus, Design Management Europe Awards Adayı
    avrupa birliği 6. çerçeve projesi kapsamında tasarım yönetiminde innovasyonu kuvvetlendirmek amacıyla başlatılan ve avrupa komisyonu tarafından desteklenen avrupa tasarım yönetimi - design management europe (dme), ilk kez tasarım yönetimi stratejileriyle farklılık yaratan firmalar arasından en iyileri seçiyor.ödüle aday gösteril... detaylar »

  • Görmezden Gelinemeyecek On Tasarım Trendi
    trendler, endüstriyel tasarım dünyasından tıpkı dokuma tezgahındaki iplikler gibi kayıyor.oregon, portland tabanlı ziba design idari yaratıcı direktörü steve mccallion, "bazı düzeylerde tasarım her zaman geçiş halinde," diyor."bu süreç bir dizi trend ve ters trendlerden oluşuyor."fakat her şeyin hızla değişme... detaylar »

  • 6. Alman Tasarım Konferansı
    24 - 25 ekim 2007 günleri arasında berlin uluslararası tasarım merkezi (idz berlin) alman tasarım konseyi ile birlikte berlin, haus der deutschen wirtschaft'ta düzenlenecek 6. alman tasarım konferansı'na ev sahipliği yapacak.İvmelenme ve tasarım konusunun tartışılacağı konferansta iş adamları, tasarımcılar ve bilim adaml... detaylar »

  • Julien Cueff : Interior Motives Yılın Öğrenci Tasarımcısı
    İngiltere royal college of art'tan julien cueff, bu yılın interior motives yılın öğrenci tasarımcısı ödülünü kazandı.yıllık tasarım yarışması, tüm dünyadan öğrencileri fütüristik konseptleri ile dünyanın en önde gelen kıdemli endüstriyel otomotiv tasarımcıları tarafından değerlendirilmek üzere etkinliğe katılmaya çağırıyor.c... detaylar »

  • Yeni Movisi Tasarımları
    İddialı online mobilya perakendecisi movisi, sürekli gelişen portfolyosuna yeni bir paslanmaz çelik ürün serisi ekledi.serinin İsrailli ödüllü tasarımcı ronen kadushin tarafından tasarlanan ürünleri piyasaya, yenilikçi bir tasarım konseptini yaratıcı düşünceyi merkez kabul ederek sunan ilk şirket olan open design imzasıyla çıktı... detaylar »

  • Tasarım eğitiminde nitelik ve nicelik meseleleri
    alpay er   ulusal tasarım gündemimiz sayısı her geçen yıl artan ve giderek birbirinden enteresan konulara odaklanmaya başlayan tasarım sergileri ve sayısız tasarım yarışma ve ödülleri ile işgal edilmiş olsa da, son 10 yıllık süreçte tasarım alanlarının türkiye'de geçirdiği niteliksel dönüşümün dikkate değer gösterge... detaylar »

  • İsmail Ovacık : Ortam Aydınlatmasının En İyi Kullanımı
    ortam aydınlatmasının en İyi kullanımı kategorisinde interior motives ödülünü İsveç, umeå tasarım enstitüsü'nden İsmail ovacık kazandı.tasarımcının toyota rav4'a dayalı "flo" adlı tasarım konsepti, modern mimariden ve şeritlerin akışkanımsı davranışından etkilenen şık bir kabin içi tasarımı sunuyor.ovacık'ı... detaylar »

  • İstanbul Tasarım Sistemi'ne Doğru
    alpay eraslında İstanbul tasarım haftalarının 5.'sine tanık oluyor. 2005'de "İstanbul design week" (İdw) ismini alan bu sergi ve etkinlikler dizisi, her ne kadar ilki 2003 yılında düzenlenen tasarım fuarının mirascısı olarak bilinse de, aslında kökleri endüstriyel tasarımcılar meslek kuruluşu'nun (etmk) 1... detaylar »

  • Q-Too
    paslanmaz çeliğin yalınlık ve güzelliğini tasarımlarına yansıtarak, İskandinav yaşam tarzının türkiye'deki temsilcisi olan q-too, addresistanbul'da açılan mağazasında tasarım ve estetik tutkunlarını bekliyor.danimarka'da 2005 yılının en iyi mobilya ve aksesuar tasarımcısı seçilen hans thyge raunkjaer'ın çizgileri... detaylar »

  • Nokia Prism Koleksiyonu
    nokia, stil-odaklı tüketiciler için hazırladığı en yeni cep telefonları serisi olan prism koleksiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi.kişisel stil ve en ileri teknolojinin senteziyle yaratılan prism koleksiyonu, nokia 7900 prism ve nokia 7500 prism modellerinden oluşuyor.her iki cep telefonu da 2007'nin üçüncü çeyreğinden itiba... detaylar »

1 - 2 - Sonraki »
Marka Patent Endüstriyel tasarım Web tasarım Hukuk Eğitim Kalite Haber Marka Tescil CE Belgesi ISO 9001 Ohsas ISO 22000 ISO 18001 Tasarım tescil Patent Tescil Faydalı Model ISO 14001 Hizmet yeterlilik Vekilblog Hizmet Dünyası Pazar dünyası son modeller Moda Habervizyon Sitemap Telif Hakları © 2005-2009 ETKİN PATENT