Son zamanlarda patentlerinin ihlal edildiği nedeniyle hemen hemen herkese dava açan Appleın suçlamaları özellikle Samsung veHTC üzerinde yoğunlaşıyor. AFPye göre Apple, HTCden Uluslararası Ticaret Komisyonunda bir başka şikayette bulundu. Apple bunun yanında Delawaredeki ABD yerel mahkemesinde de şikayette bulunmuştu.
Bu son davanın konusu şu an bilinmese de, Samsung ve Apple arasında olan diğer davaların Samsungun iPhonedan kopya çektiği iddialarıyla ilgili olduğu biliniyor. Apple daha öncesinde HTCyi de HTC Sense ara yüzünde Apple ara yüzünü kopyaladığı gerekçesiyle dava etmiş, en az 20 patentini çiğnediğini iddia etmişti.
HTC ise şirketin genel hukuk danışmanı Grace Lei ile bu yeni tehdite cevap verdi. Firmanın açıklaması şöyle oldu: "HTC, Appleın piyasada adil bir şekilde rekabet etmek yerine peşpeşe dava açma denemeleri dolayısıyla hayal kırıklığına uğraşmıştır [ve] HTC, Apple tarafından geçmişte ve şu an ortaya atılan tüm bu patent ihlali iddialarını kuvvetle reddetmektedir. HTC, fikri haklarını korumakta kararlıdır. Apple, ard arda dava açmak yerine kendi işini yapmalıdır."
Hürriyet