Haberler Sayfamıza Hoş Geldiniz!
Etkin Patent Telefon
Bize Katılın
16.08.2011

Adem Gençin Zamanın Ruhu isimli sergis,Kare Sanat Galerisinde

Kare Sanat Galerisi, 2010 yılının ilk sergisinde Adem Genç’in “Zamanın Ruhu” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.


Ahmet Oktay’a göre Adem Genç; postmodernist curcuna karşısında metanetini koruyup, kavramsalcı bilgiçlik karşısında boya resmine militanca bağlıdır. Yenilik arayışını ise; ancak belirgin bir içeriksel doğrultuya sahip olmak koşuluyla sürdüren özgün bir ressamdır.

Yalçın Sadak da, Genç’in sanat anlayışını şöyle ifade eder; “Kavramları resmetmekten söz etmiyor demek ki Genç, resmin, bir de,  kavramsal bir mevcudiyeti olduğunu ‘görünür’ kılmaktan söz etmekte. Duyumsanır, sezilir değil, görünür kılmak, fark yaratacak olan budur. Resim, ne olduğuyla, ne olmadığını tek hamlede öne sürecek biçimde; çifte kodlanmışsa, tarihsel arka planına farklı bir düzen verebilir.

Hem biçimsel düzeneğin mantığından, hem ad olmayı fazlasıyla aşan adlar üzerinden, çifte kodlanmıştır Genç’in resimleri. Ressam hem resmin içinde, hem dışında bir yoksunluk olarak konumlanmış durumdadır. Bunun sonucunda da bütünlük, ancak, kökensel bir yarılmada bulmakta karşılığını; öğelerinin mekansal değil, zamansal birliğinde.”

  Soyut sanatın usta isimlerinden Adem Genç’in 2009 yılı içerisinde yapmış olduğu eserlerinden oluşan “Zamanın Ruhu” isimli sergi 12 Ocak – 13 Şubat 2010 tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi’nde görülebilinir.

 

Etkin Patent
 

Kategori:Kültür-Sanat

Etiket Bulutu

İlginizi Çekebilir

Mac Art Gallery Hakan Onurun

Hakan Onur’un “Med-Cezir” sergisi, sanatçının kendi yaşamına doğru çıktığı bir keşif gezisi niteliğinde... Yaşanmış anların çabukça tüketilme..Devamını Oku

1980 den Baş yapıtlar, Nişanta

1980’ li yıllar Türk sanatının geliştiği ve sanatçıların bireysel üretimlerini arttırdığı bir dönem oldu. Yeni açılımlar ile birlikte kavramsal denemeler &ccedi..Devamını Oku

Adem Gençin Zamanın Ruhu isiml

Kare Sanat Galerisi, 2010 yılının ilk sergisinde Adem Genç’in “Zamanın Ruhu” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.Ahmet Oktay’a göre Adem Genç; postmod..Devamını Oku